Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Trivs i Våmhus

KulturligtPosted by Leif Bength Tue, July 09, 2013 11:23:46
Det är Trivselvecka i Våmhus och Bonäs med många trevliga arrangemang.

Redan välbesökt är utställningen ”Gjort för att hålla-nytt hantverk på gammalt vis” som visas av våmhuskullan Anna Krång och hennes sambo Fredrik Lovéns. Båda är skickliga hantverkare som studerat på Sätergläntan.

Anna kan mycket mer än hårarbete, hon kan väva, och svarva, m.m. Fredrik är likaså mångkonstnär även om smide är hans främsta intresse. Dessa flitiga ungdomar har planerat kurser på Gammelgården i Våmhus denna vecka, på onsdagen kan ungdomar komma och lära sig slå med lie och på torsdagen kan man pröva på att bila timmer.

Till söndagens evenemang på Gammelgården har de ställt i ordning en gammal svarv som Anna skall arbeta vid och Fredrik skall smida. Då är det också korgmakartävling och mycket mer. Den avbrakade majstången skall ersättas med en ny och det blir folkdans av Våmhus folkdanslag.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.