Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Första advent

KyrkligtPosted by Leif Bength Sun, November 27, 2011 22:02:05

Högtidsstund i Våmhus kyrka

Under klockringning tändes första ljuset i adventsstaken och körerna tågade in under psalmen Bereden väg för Herran. Bänkarna var i det närmaste fullsatta och koret blev också fyllt av de många körsångarna, ett 70-tal i alla åldrar. Det var mycket sång och musik under gudstjänsten som gick i ljusets tecken. Gunilla Albertsdotter gör ett fantastiskt arbete med sina körer som sjunger välljudande. (De har 98 medlemmar när alla är närvarande.)

Prästen, Katarina Permling, talade om Jesus ankomst till Jerusalem och det nya kyrkoåret som tar sin början denna dag. Man har väl aldrig sett en präst som kunde trolla men det gjorde hon nu för att illustrera att Kristus kunde lyfta bort det gamla årets sorger och bekymmer. Hon höll ett ljus i handen och ett litet papper som man kunde belamra med allt tråkigt. Sedan tände hon eld på det och det försvann upp i luften. En rolig illustration. Mera sång och musik blev det av kör och flera solister, till sist This little light of mine. De många deltagare i gudstjänsten bjöds in på fika till Änglagården.

/Joanna Svensson

Foto: Leif Bength

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.