Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

B-Vis senaste nytt

FörenligtPosted by Leif Bength Mon, April 20, 2015 08:43:14
Bonäs-Våmhus i Samverkan ger ut en ny DVD- Glimtar från förr, del 2. Den har producerats av Kenneth Sparr med material från filmer i privat ägo som lämnats in för digitalisering. På Sparr Studio finns över 100 timmar film arkiverat som skall bevaras för framtiden.

Filmen skildrar mycket av vardagslivet på gårdarna och i fäboden, men även hur nya tiden bryter in, med den tidigaste elproduktion och verkstadsarbetet i Östnor. Det finns även en del intervjuer med bybor som har gått ur tiden. Våmhus bygdegård syns med Våmhus Revyn och sista-aprilfirandet.

Den nya DVDn presenterades på B-VIS årsmöte. Maria Sparr lämnade över ordförandeskapet till Jan Matsson. För övrigt återvaldes ledamöterna, och ny ersättare blev Christer Loo.

Bland annat röstade man för att stödja Bygdegårdens sista-aprilfirande med bidrag till fyrverkerierna. Man kommer också att ge ut servicekatalog över medlemmarnas verksamheter som skall delas ut till alla hushåll i Bonäs och Våmhus. Många av medlemmarna bidrar med olika evenemang och erbjudanden under Trivsel Veckan v. 28.


Joanna Svensson
gm Leif Bength

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post86