Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Traditionen lever vidare

KulturligtPosted by Leif Bength Mon, May 07, 2012 10:48:33

Det fanns viss tvekan om det skulle bli något valborgsmässofirade vid bygdegården i Våmhus denna vår. Ingen enskild förening ville ta på sig ansvaret. Men det löste sig. Ris kördes till brasa och B-VIS bidrog till fyrverkeri. Kyrkokör och folkdansare bjöd sedvanlig populär underhållning. Traditionsenligt fanns kaffeservering, lotterier, tipspromenad och flera andra förlustelser tack vare ungdomskören och bygdegårdsföreningen. Mycket folk hade också samlats i den vackra vårkvällen.

Storspov och Orsavägen

Karin Hed vårtalade. Vårtecken var temat i hennes tal, även om långkalsonger råkade slinka med. Storspovens kvirrande är ett av de tecken som betyder vår för henne. Ett annat sådant är Orsavägen, dock inget favorittecken. Den är nu lämplig som berg- och dalbana. Hon besökte Afrika förra året. Det gav lite tröst. Vi behöver inte som där ta dikena till hjälp för att komma fram.

En flammande brasa och ett sprakande fyrverkeri avslutade kvällen, och det gav hopp om att det kan bli fortsättning på vårfirande vid Bygdegården.

/Joanna
(Foto Leif Bength)

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post63