Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Musikcafé SUCCÉ!

KyrkligtPosted by Leif Bength Mon, May 10, 2010 21:45:41

Våmhus körerna bjöd på ett roligt och lättsamt musikkafé i en fullsatt Våmhus bygdegård på söndagskvällen.

Våmhus kyrka i Mora församling har en livaktig körverksamhet med tre körer i olika åldrar under ledning av Gunilla Albertsdotter. Medverkande i detta musikkafé var över 50 körsångare. Tillsammans med Våmhus folkdanslag bjöds på musik och dans och ett knepigt musikkryss komponerat av Helena Wiklund.

Kaffe med dopp stod på borden och körerna sjöng och agerade i olika konstellationer i musik från musikaler, schlagers och folkmusik för att illustrera frågorna.

Ungdomskören sjöng flera sånger från årets uttagning till Eurovisionstävlingen, och Erik Eklund sjöng bl. a. I’m in love with a fairytale från tidigare tävlingar. Karlarna i kören hade också tränat in ett humoristiskt inslag för manskör och körens damer agerade sportfånar till sången. Variation saknades inte på programmet.

Våmhus folkdanslag framträdde i sina t-shirts och jeans men är lika uppskattade även utan folkdräkt.

Körerna och danslaget har ett enormt stöd hos Våmhusborna och musikkaféet blev mycket uppskattat. Det blev en god inkomst som går till utsmyckningen av det blivande församlingshemmet.

Text och foto Joanna Svensson

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post6