Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Trettondagstradition i Våmhus

KyrkligtPosted by Leif Bength Sun, January 09, 2011 20:20:18

Våmhus församling firar barnens julfest traditionsenligt på trettondagen.

Vid den inledande gudstjänsten i Våmhus Bygdegård sjöng barnkören och prästen Hans Lundin höll en kort andakt. Sen bjöds på festis och kaffe med dopp. En glad trio bestående av Tony Forsén och Leif Sandkvist på gitarr och Stig Woxblom, gitarr, spelade upp till dansen. Lekledaren Siv Holm ledde dansen runt granen. Det var livliga lekar och glada julsånger.

Efter en stund började musikerna spela en tomtelåt och man kunde se jultomten utanför bygdegården. Barnen rusade först till ena ingången, sen till den andra tills tomten kom in med en full säck. Barnen skockade sig omkring för att se vad som bjöds. Godispåsar förstås.

Det är svårt att räkna ut hur länge denna tradition har funnits i Våmhus men det är nog i alla fall mellan 40-50 år och alltid lika uppskattad.

Text och foto: Joanna Svensson  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post23