Skvallret med senaste nytt

Skvallret med senaste nytt

Om Skvallret

Här "skvallras" det om vad som är på gång eller om vad som hänt.
Alla besökare kan naturligtvis delta med kommentarer till inläggen.

Är du medlem i B-ViS och vill skriva egna inlägg skicka ett mail till Leif Bength på adressen leif-bength@telia.com så får du ett eget inloggningskonto. Skriv bara vilken medlemsorganisation i B-ViS som du företräder samt ditt eget namn.

Till B-ViS hemsida

Vacker Lucia i Våmhus kyrka...

KyrkligtPosted by Leif Bength Wed, December 12, 2012 22:31:48
...då Våmhus kyrkokörer på fin luciakväll.

:-)

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post70

Kaffe i Röda stugan

KyrkligtPosted by Leif Bength Mon, March 05, 2012 09:36:35

Affischer och flygblad med denna rubrik finns att skåda i Våmhus. Det är Baptistförsamlingen som i samarbete med Bilda har börjat med en kaféverksamhet på tisdagar mellan 11-14.

Tanken är att det finns många arbetslösa och pensionärer som kan behöva träffas under enkla former. Förhoppningsvis skall man kunna skapa en ny träffpunkt för våmhusborna.

Röda stugan ligger bredvid kapellet och Förskolan Sparven. Den användes som skola på den tiden när Våmhus Baptistförsamling hade egen kyrkobokföring. Senare har den varit pastors- och vaktmästarbostad. Nu är de ljusa rummen inredda till samlingslokaler och i det inre rummet är det soffgrupper och soffbord, en lämplig plats att slå sig ner med en kopp kaffe och umgås. Vill man ta med sin stickning går det bra. Denna dag har värdinnan Birgitta Linder Karner tagit med sin stickning. Pratet går och man samtalar om gamla tiders Våmhus, människor som man minns och platser som idag är annorlunda än förr.

Birgitta hoppas att det skall bli en omtyckt samlingspunkt och önskar alla välkomna.

/Joanna

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post54

Juletid i Våmhus kyrka

KyrkligtPosted by Leif Bength Sun, December 18, 2011 10:55:56

Våmhus kyrka bjuder på mycket musik med egna förmågor i juletid!

Den 11 december var det en magnifik Luciafirande med massor av sångare i kyrkan.

På tordsdagkvällen hade barnverksamheten tillsammans med de yngre körer ett julspel, även nu med mycket sång och musik. Bilder kan ses här.

I går, lördag 17 december, var det tillfälle att sjunga julens sånger, med ungdoms- och kyrkokören, solister och instrumentalister. En högtid att minnas!

Kolla kyrkliga notiser för kommande evenemang...

Foto: Hans Eklund

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post48

Första advent

KyrkligtPosted by Leif Bength Sun, November 27, 2011 22:02:05

Högtidsstund i Våmhus kyrka

Under klockringning tändes första ljuset i adventsstaken och körerna tågade in under psalmen Bereden väg för Herran. Bänkarna var i det närmaste fullsatta och koret blev också fyllt av de många körsångarna, ett 70-tal i alla åldrar. Det var mycket sång och musik under gudstjänsten som gick i ljusets tecken. Gunilla Albertsdotter gör ett fantastiskt arbete med sina körer som sjunger välljudande. (De har 98 medlemmar när alla är närvarande.)

Prästen, Katarina Permling, talade om Jesus ankomst till Jerusalem och det nya kyrkoåret som tar sin början denna dag. Man har väl aldrig sett en präst som kunde trolla men det gjorde hon nu för att illustrera att Kristus kunde lyfta bort det gamla årets sorger och bekymmer. Hon höll ett ljus i handen och ett litet papper som man kunde belamra med allt tråkigt. Sedan tände hon eld på det och det försvann upp i luften. En rolig illustration. Mera sång och musik blev det av kör och flera solister, till sist This little light of mine. De många deltagare i gudstjänsten bjöds in på fika till Änglagården.

/Joanna Svensson

Foto: Leif Bength

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post46

Änglagårdens sopplunch

KyrkligtPosted by Leif Bength Thu, March 24, 2011 11:07:31

Våmhus församlingshem Änglagården har flitigt använts efter invigningen för några veckor sedan. Förra veckan introducerades en ny begivenhet- sopplunch. Den serveras onsdagar kl. 12 till ett modest pris och har blivit en succé.

Starten sker efter familjegruppernas sammankomst och många av dem stannar för att äta. Åtskilliga äldre möter också upp och det blir en skön blandning av församlingsbor i alla åldrar. Dagens meny bestod av en matig kycklingsoppa med bröd, smör och ost, med kaffe och kaka efter.

Lagom till lunchen är avslutad kommer då barnkören till sin övning för denna vecka. Änglagården behövs verkligen i församlingsarbetet i Våmhus! Lunchverksamheten kommer att pågå så länge barnverksamheten är i gång (fram till slutet av maj månad)

Blider nedan från sopplunchen och Änglagårdens kök.

/Joanna Svensson

  • Comments(0)//skvallret.b-vis.se/#post31
Next »